Leontine volgde na de middelbare school een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Utrecht. Deze opleiding werd in 1985 afgerond met een diploma Architectonische vormgeving. Daardoor kon zij direct aan de slag als interieur architect bij Pieter Beeldsnijder te Edam. Dit is een ontwerpbureau voor luxe jachten. Leontine was echter geïnteresseerd in verschillende aspecten van het interieur, daarom ging zij vervolgens werken bij Alrec winkelinrichting in Mijdrecht, later bij Meinema projectinrichting te Amsterdam, dat weer later gevolgd werd door Kroonenburg Wonen te Naarden.

Momenteel werkt zij al vele jaren met plezier bij Hanneke Huisman Interieurs te Hilversum. Hier is zij verantwoordelijk voor het ontwerpen van interieurs.
Naast dit werk maakt Leontine schilderijen en bronzen beelden. Mensen, landschappen, huizen en abstracte vormen zijn haar favoriete onderwerpen. De acrylschilderijen ontstaan naar aanleiding van interessante beelden uit het dagelijks leven, afbeeldingen en foto’s. Deze impressies werkt zij zowel figuratief als abstract uit. Het moge duidelijk zijn dat de combinatie van interieur architect en beeldend kunstenaar in elkaar overlopen; beide zijn immers creatieve uitingen.

info@leontinesmit.nl

06-57575424